De Kunstenaars

Florian Borstlap & Ko de Kok

Maken samen ‘Snack Art’: vette kunst om je vingers bij af te likken. De snack kunstwerken van Florian en Ko zijn haast niet van echt te onderscheiden. Deze snacktaculaire collectie bevat onder andere hyper realistische tekeningen van frietjes met mayo, ijsjes met discodiplijst, designer snack-sieraden, keramieken kroket-sculpturen voor aan de wand en nog veel meer. Cultureel erfgoed, thuis in bedrijfskantines van het Ministerie van Buitenlandse Zaken tot particulieren collecties.

Hij, Ko de Kok (Lewedorp 1981) is een tekenaar (en tekenleraar op aanvraag), tatoeëerder, dichter en performer die de vanzelfsprekendheid van onze waarneming met speelse kracht aanpakt. Zijn gedetailleerde, geconcentreerde tekeningen bevatten technische perfectie om toeschouwers uit te dagen om het werk nader te bekijken. De combinaties van alledaagse, herkenbare beelden vormen opeens een vervreemdende, absurde wereld die uitnodigt om een eigen verhaal te creëren in de stroom van beelden waar we tegenwoordig aan blootgesteld worden.

Hij, Florian Borstlap (1983), is een multidisciplinair kunstenaar en voormalig zeeman met een uitgebreid portfolio variërend van grensverleggende theaterconcepten als ‘The Performance Bar‘ en ‘Pop-up Studio‘ tot beeldende kunstprojecten als ‘Snack Art‘ en ‘The Entity’. van ZOON‘. Van jongs af aan reisde Florian met mijn ouders de wereld rond en leerde hij al snel dat een theatrale aanwezigheid hem kon geven wat hij nodig had om mensen te entertainen en te inspireren. Deze avontuurlijke levensstijl ging door toen hij eerste stuurman werd op koopvaardijschepen, de wereld rondreisde en leerde van verschillende culturen, wat hem zowel inzicht en plezier gaf als een onwrikbare werkethiek, technische vaardigheden en onafhankelijkheid. Tussen 2004 en 2019 combineerde hij zijn nautische carrière met mijn artistieke inspanningen en is nu met trots fulltime kunstenaar.

Florian omarm een absurdistische benadering om sociale structuren te deconstrueren en te analyseren, waarbij hij ernaar streef om samen performances en interacties te creëren die awkward maar toch bevredigend zijn. Zijn werkmethode omvat experimenteren en improviseren, waarbij hij de grenzen van menselijk gedrag en de esthetiek ervan verleg, terwijl hij de kracht van ironie voor ogen houd. Florians optredens en interacties zijn bedoeld om anderen te inspireren, zijn liefde voor het leven uit te drukken en maatschappelijke betrokkenheid en diversiteit aan te moedigen.